Fyra generationer av familjen Borg

Hej, jag heter Victor, jag är född 2006, jag tänkte berätta för er om min familj. Först är det min lillasyster Emma (född 2008). Även om vi inte jobbar ännu på gården så hjälper vi till så gott vi kan.

Vi bor med pappa Johan och mamma Lill-Åse. De arrenderar gården tillsammans med farfar Anders och farmor Åse. Pappa jobbar hemma på gården, har han tid över så jobbar han även i skogen. Mamma har en liten rid- och körskola, så hon har ansvaret för hästarna på gården. Hon jobbar tillsammans med farmor i bageriet och caféet också.


Vägg i vägg med oss bor farfar Anders och farmor Åse. Farfar Anders har bott och jobbat på gården sedan 1968. Tillsammans med farmor Åse tog dom över arrrendet på gården 1990 från gammel farfar Gunnar och gammel farmor Inga-Britt. Farfar Anders jobbar på gården men han bygger även bryggor och arbetar i skogen när han hinner. Farmor Åse jobbar på gården, men hon får också ta hand om alla papper. Tillsammans med mamma Lill-Åse så driver hon bageriet och cafeét.

Det finns fler som tillhör familjen men som inte bor på gården.


Farbror Robert som är tvillingbror med pappa Johan. Han och Tina bor i Sunnansund. Robert jobbar i skogen med sin skogsmaskin, kör sin sjötaxibåt (www.galosos.se), snickrar och gräver men hjälper även till ibland på gården. Och Roberts tjej Tina jobbar med djurläkemedel. Mina kusiner heter Albin och Linnea.

Faster Karin, som är lillasyster med pappa Johan. Karin har varit innebandymålvakt i olika lag i elitserien, vann SM guld -09, är fortfarande målvakt i mindre lag. Men hon jobbar även med att åka runt och sälja in varor till affärer. Hon bor i Solna inne i Stockholm med sin pojkvän Tobias som spelar i hockey och har egen firma där han säljer stora telefonabonnemang. Mina kusiner heter Max och Lea.

Jonas, syster son till Anders. Bor i värmland. Jonas äger flera gårdar ca 6 mil från karlstad, med en massa mark och en massa dikor och tjurar. Jonas Tjej heter Sandra. Min kusin Freja.

Gunnar och Inga-Britt: Anders föräldrar som tog över arrendet Stegsholm 1968 efter att det varit jordbrukskola här. Drev gården till 1990 till Anders och Åse tog över. Tyvärr finns inte gammelfarfar med oss längre. Men gammelfarmor ser vi nästan varje dag.